child with hearing aid

چرا شنوایی کودکان مهم است

از لحظه تولد رشد زبان آغاز می شود. بنابراین هرچه زودتر کم شنوایی تشخیص داده شود، درمان بهتری صورت می گیرد. بهترین سمعک ها، ابزارها، تکنیک ها و خدمات در کنار هم آینده بهتری را برای فرزند شما به ارمغان می آورد.

اهمیت صدا

زبان از طریق تماس با اصوات آموخته می شود. کودکان کلماتی را که در محیط می شنوند، به خاطر می سپارند. پیشرفت زبان به توانایی شنیدن فرزند شما بستگی دارد. مهارت شنیداری همچنین بر توانایی یادگیری خواندن و نوشتن تأثیر می گذارد و به دنبال آن بر رشد مهارتهای اجتماعی موثر است.

برای توسعه زبان گفتاری، کودکان باید بتوانند بطور واضح بشنوند. اگر کم شنوایی فرزند شما درمان نشود، رشد پایه زبان آنها اغلب به تأخیر می افتد. کودک کم شنوا در مراحل مختلف زندگی، از نوزادی تا سالهای مدرسه و بعد از آن، با طیف وسیعی از چالش ها روبرو خواهد شد. کم شنوایی در گذار از امنیت در خانه تا قرار گیری در محیط های چالش برانگیز مانند مدرسه، تیم ورزش و سایر فعالیت های اجتماعی آنها را با مسائل متفاوتی رو به رو خواهد کرد.

مغز با رشد کودک رشد می کند

بسیاری از والدین بر این باورند که سمعک می تواند شنوایی فرزندشان را به طور کامل بازگرداند. متأسفانه اینطور نیست. اما بی شک به بهبود کیفیت زندگی فرزند شما کمک می کند و برای یادگیری او نقش مهمی دارد. با استفاده از تکنولوژی امروزی، کودکان می توانند در همان ماههای اول پس از تولد، سمعک دریافت کنند.

ما در طول زندگی در حال آموختن هستیم. از لحظه تولد در حال یادگیری از والدین، خانواده و دوستان از طریق مشاهده و تقلید هستیم. وقتی به مدرسه می رویم، شغلی می گیریم و به زندگی مستقل می رسیم، روند یادگیری همچنان ادامه دارد. كودكان كم شنوا می توانند مانند دیگر كودكان زندگی کنند، آنها فقط هنگام یادگیری به حمایت بیشتری احتیاج دارند.

اولین قدم برای استفاده از سمعک
برای رشد کامل و غنی زبان، کودکان باید بتوانند صداهای گفتاری اطرافشان را تنظیم کنند. امکان شنیدن تا حد ممکن در تمام ساعات بیداری بسیار مهم است. درست همانطور که برای درک و لذت بردن کامل، از دیدن هر آنچه در اطراف ما رخ می دهد، به نور متکی هستیم، کودک برای بیشترین استفاده از محیط شنیداری اطراف خود، برای پیشرفت زبان به سمعک نیاز دارد.

سمعک به رشد ساختارهای اساسی مغز کمک می کند
حتی کودکانی با کم شنوایی خفیف، می توانند از سمعک بهره مند شوند، زیرا صدای تقویت شده باعث تحریک می شود و به رشد مراکز شنوایی مغز کمک می کند. این ساختارهای مغزی به بهترین وجه توسعه یافته و در دوره کودکی ارتباطات بین این ساختارها شکل می گیرد. رشد مغز برای تولید واژگان کودک بسیار حائز اهمیت است: در بین سال اول و دوم زندگی، واژگان کودک چهار برابر می شود. به همین دلیل اقدام برای دریافت هر چه زودتر سمعک از اهمیت زیادی برخوردار است.

sensei-product-tile-01
sensei-product-tile-02
sensei-product-tile-03
sensei-product-tile-04
sensei-product-tile-05

مأموریت اتیکن تضمین آینده بهتر برای هر کودک کم شنوا است. ما راهکار ها، ابزارها و تکنیک هایی را ارائه می دهیم که هر کودک در سفر خود به سمت بزرگسالی به آن نیازمند است و به توانمندی والدین و فرزندان کمک می کند.

sensei-product-tile-06

اگر کودک شما هر روز فقط چهار ساعت از سمعک استفاده کند، شش سال طول می کشد تا به همان اندازه که یک کودک با شنوایی نرمال در یک سال می شنود، تجربه شنیدن را کسب کند.

sensei-product-tile-08

هر دقیقه حساب می شود
فرزندان شما به معنای واقعی کلمه در هر دقیقه که سمعک نمی گذارند عقب می مانند.

sensei-product-tile-09
man with boy

نقش سمعک به جز تقویت صدا، توانمندسازی است

اگرچه کم شنوایی در گوش اتفاق می افتد، اما اثر واقعی آن در مغز است. این مراکز شنوایی مغز است که باعث ایجاد صدا می شود و بنابراین برای شنیدن، ساختارهای مغز باید تحریک شوند. گوش ها صداها را دریافت می کنند و آنها را به مغز می فرستند، دقیقا جایی که باید پردازش و معنادار شوند.

سمعک های اتیکن با تکنولوژی منحصر به فرد BrainHearing واضح ترین سیگنال های ممکن را به مغز می فرستند تا کودک بهترین سطح شنیداری را تجربه کند.

تکنولوژی BrainHearing پشتیبان پیشرفت زبان فرزند شماست.

woman reading a book to a young boy

وضوح در ارتباط

برای صحبت با کودکان کم شنوا باید فاصله خود را با آن ها کم کنید. شما با حمایت فرزند خود در موقعیت های مختلف زندگی روزمره و با یادآوری چند قانون مهم می توانید در درک گفتار و رشد بهتر گفتار به آنها کمک کنید.

ما برای برقراری ارتباط با دیگران، بیشتر از زبان گفتاری استفاده می کنیم. اما در کنار بیان کلامی، دست ها، زبان بدن و حالات چهره نیز به کمک ما می آیند. برای کودک کم شنوا همگام شدن با افراد با شنوایی عادی کار دشواری خواهد بود. بنابراین حتماً در ارتباط با او کاملاً واضح عمل کنید و 3 قانون اساسی زیر را در خاطر داشته باشید. همچنین نکات ارتباطی را به فرزند خود آموزش دهید؛ از معلم او در مدرسه برای به کارگیری آنها کمک بگیرید.

  • keep-your-face-in-view

    در هنگام صحبت، کودک صورت شما را کامل ببیند

    اگر در حین صحبت و آموزش، کودک صورت شما را به خوبی ببیند، به راحتی حالات چهره شما تشخیص داده و لب خوانی نیز به کمک او می آید. بنابراین از تکیه دادن صورت به دست خود یا نگاه کردن به کتاب در حین صحبت خودداری کنید.

  • speak-clearly

    واضح صحبت کنید

    با سرعت عادی و واضح صحبت کنید و به یاد داشته باشید که نیازی به فریاد زدن نیست. اگر فرزند شما در درک صحبت شما دچار مشکل می شود، سعی کنید جمله را مجدداً تکرار کنید نه اینکه بلندتر صحبت کنید.

  • avoid-background-noise

    از سر و صدای محیط جلوگیری کنید

    هنگام صحبت، سعی کنید سر و صدای محیط را به حداقل برسانید. تلویزیون را خاموش کنید و هر پنجره باز را ببندید. به فرزند خود نزدیک شوید تا صدای شما بلندتر بشنود، سعی کنید مکان آرامی برای صحبت با او پیدا کنید.

woman reading book to girl

سایر روشهای ارتباطی

مشورت با درمانگر شنوایی-کلامی، متخصص شنوایی و آسیب شناس گفتار و زبان همواره توصیه می شود. همچنین یادگیری سایر تکنیک های ارتباطی ضروری است. این تکنیک ها شامل لب خوانی، گفتار واضح و نشانه دار و زبان اشاره است.

  • شیرخواران و نوپایان (0 تا 3 سال)

    اگر فرزند شما دچار کم شنوایی است، رشد گفتار او از همان ابتدا به مراقبت و درمان صحیح بستگی دارد.

  • پیش دبستانی (3 تا 6 سال)

    توسعه مهارت های اجتماعی کودک کم شنوا، در محیط های چر سر و صدای مهدکودک و زمین بازی چالش برانگیز است.

  • کودک در سن مدرسه (6-12 سال)

    کلاس درس یک محیط چالش برانگیز برای حس شنوایی است. در مورد راهکارها و چگونگی حمایت از فرزند خود در اینجا بیشتر بیاموزید.

  • نوجوانی تا بزرگسالی (12+)

    در اینجا راهکارهایی برای والدین به عنوان مربی فرزند نوجوان و جوان آنها آمده است.